Omlet z owsianką i bananem - pożywne i treściwe śniadanie
- 2 jajka (najlepiej z ekologicznego chowu lub typu "wolny wybieg", jajka ze wsi od rolnika) -Nie kupujcie jajek z cyferką 3!
- garść płatków owsianych (ja używam tych najtańszych z Tesco)
- połowa banana, pokrojona w cienkie plasterki
- mleko
Przy pomocy blendera zmiksuj dokładnie jajka, płatki owsiane, i troszkę mleka. Na lekko rozgrzany już tłuszcz (olej, oliwa- sprawa indywidualna), wlej masę omletową. Rozłóz na niej pokrojone plasterki banana i przykryj patelnię , aby omlet "doszedł do siebie". Następnie przewróć na druga stronę, podsmaż chwilkę i ...zabieraj się do jedzenia! Ja dodatkowo, posypuje go cukrem pudrem, ale można użyć miodu, owoców, posypać rodzynkami itp. Wedle uznania!
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz