pyszna przystawka - kapusta stożkowa - sweetheart cabbage

Nadal zielone i liściaste

Sweetheart cabbage lub pointed  cabbage, czyli kapusta stożkowa. 


Zdjąć wierzchnie liście, pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym, roztopionym masłem (spora łyżka masła), często mieszając. 
Kiedy kapusta zmięknie troszkę i zmniejszy swą objętość , podlać sosem sojowym (można bez) .
Świetna i prosta przystawka, doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju dań.




Dla mnie kapusta posłużyła jako przystawka do pieczonych ziemniaków ze szpinakiem + to co zostało w lodówce po Świętach, czyli biała kiełbasa!
Nic się nie marnuje

Komentarze

  1. tęsknię za smakiem tej kapusty, teraz nie mogę nigdzie jej dostać... pozdrawiam Ania - zanajoma mamy Teresy tak przy okazji ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz